Nicoletta Olivieri pridružuje se mentorskom timu Studija Maraton!

 

Nicoletta Olivieri

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 2018. godine mentorskom timu Studija Maraton priključuje se i Nicoletta Olivieri, pijanistica i vokalna mentorica koja je surađivala s mnogim poznatim osobama, od kojih je najpoznatiji Luciano Pavarotti.

Nicoletta i Luciano

Nicoletta Olivieri diplomirala je na Konzervatoriju „G. B Martini” u Bolonji, specijalizirala je talijanski, lirski repertoar, a podučava interpretaciju, stil, dikciju i tradiciju pjevanja. Surađivala je s najvažnijim dirigentima i zborovođama, slavnim svjetskim opernim pjevačima i zborovima, primjerice s Riccardom Mutijem, Claudiom Abbadom, Fulviom Angiusom, Claudiom Bonijem, Lorin Maazelom, Robertom Abbadom, Mauriziom Arenom, Gustavom Kuhnom, Danielom Orenom, Mstislavom Rostropovičem te s Lucianom Pavarottijem, Monserrat Caballe, Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Joseom Curom, Leom Nuccijem, Carlom Colombarom, Ruggierom Raimondijem, Katiom Ricciarelli, Cecilijom Bartoli, Giorgiom Surianom i drugima. Radila je u poznatim kazalištima kao što su Teatro „La Fenice” u Veneciji, „La Scala” u Milanu, „Teatro Comunale” u Bolonji, Arena u Veroni, „G. Verdi” u Trstu, Nacionalna opera i balet u Izmiru itd. Predavala je na konzervatorijima „A Franci”, „Francesco Cilea”, „G. Frescobaldi”, na Opernoj akademiji u Veroni, bila je casting menadžerica u opernim kućama u Trstu, Bolonji i Međunarodnoj glazbenoj agenciji u Modeni.

Stalni je suradnik HNK I.pl. Zajca u Rijeci.
U Studiju Maraton Nicoletta ima svoju klasu u sklopu programa VOKALIST, te vodi povremene radionice za sve zainteresirane polaznike solo pjevanja, ali i modernih pjevačkih stilova.

Više o Nicoletti pročitajte na njenim stranicama: http://www.nicolettaolivieri.com