Elena Brumini

 

Screen Shot 2017-09-02 at 09.58.41

www.elenabrumini.com

 

Rođena u Rijeci gdje započinje plesno školovanje. Po završetku srednje škole seli u Zagreb gdje se školuje u Plesnom studiju „Action“ i školi suvremenog plesa Ane Maletić te savladava slijedeće stilove i tehnike: balet, jazz dance, step, suvremeni, moderni, cheerleading, mtv, swing. Za mjuzikl se školuje na The Bernstein School of Musical Theater u Bolonji gdje diplomira 2004. godine kada dobiva angažman u mjuziklu Jesus Christ Superstar uvijek u Italiji.

2005. godine počinje suradnju s HNK Ivana pl Zajca u Rijeci, gdje uskoro dobiva stalni angažman. Surađuje sa Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija i B Glad Produkcijom i Lutkarskim studijom Kvak. Igra u brojnim dramskim predstavama i mjuziklima među kojima su Pacijenti, Mamma Mia, Kafka project, Pepeljuga, Guslač na krovu, Antigona, Opera za tri groša, Sve o ženama, Brutta, Nunsense, Zločin na kozjem otoku te se pojavljuje u televizijskoj seriji Crno Bijeli Svijet.

Nastupa kao plesač u brojnim nezavisnim produkcijama te je član UPUHa od 2007.godine.
Bavi se i koreografijom te ostvaruje niz suradnji s HNK Ivana pl Zajca u Rijeci, asistira koreografu Žaku Valenti i biva dance capitan za mjuzikle Nunsense i Pepeljuga u koreografiji Mojce Horvat. Surađuje s plesnim studiom Step by Step iz Zagreba kao redatelj i koreograf kratkog mjuzikla Pravo na slatko.

Dobitnica je Nagrade Hrvatskog Glumišta za sporednu ulogu u predstavi Kafka project, Nagrade Zlata Nikolić za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2007/08 za ulogu Sestre Robert Anne u mjuziklu Nunsense i Nagradu Veljko Maričić za najbolju mladu glumicu na Festivalu Malih Scena za ulogu Silvije u predstavi Zločin na kozjem otoku.

Pedagoškim radom počinje se baviti još na studiju u Italiji. Danas u Hrvatskoj, kroz radionice podučava sve uzraste glumi, plesu i mjuziklu.