Dorian Cuculić

 

dorian

rođen je 1992. godine u Rijeci. Završio je srednju glazbenu školu “Ivan Matetić Ronjgov” u Rijeci 2014. godine za instrument kontrabas, pod mentorstvom prof. Aleksandra Vadlje.

U osnovnoj glazbenoj školi učio je svirati glasovir kod prof. Jadranke Jurić, a obrazovanje na tom instrumentu nastavio samostalnim podučavanjem na području popularne, blues i jazz glazbe.

Osim dva autorska glazbena projekta u sastavima Salty Tails i Overnight Parking djelovao je u Big Bandu Swingery iz Crikvenice, u Big Bandu Josipa Forenbachera, funk sastavu Copycats, grupi Katz’n’Dogz, surađivao sa profesionalnim pjevačicama Katarinom Jurić i Lelom Kaplowitz te pjevačima Dinom Antonićem i Damirom Kedžom. Trenutačno je stalni član sastava pod vodstvom Borisa Štoka, a još nastupa sa Dinom Antonićem u grupi 4Shades, Katarinom Jurić u sastavu Katz’n’Dogz, te sastavom pod vodstvom kantautorice Stephany Štefan.

Svirao je kao stalni član postave u pratećem sastavu mjuzikla Sušak, Sušak pod vodstvom Olje Dešića.

Nastupao je na raznim jazz koncertima i festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji od kojih se ističu Jazz Time Rijeka, Liburnia Jazz festival, Valamar jazz festival, Marezzi jazz festival, 20. etno smotra u Rijeci, Velvet festival alternativne glazbe te Međunarodni dan jazza u HKD-u.