Dino Ivelja

 

slide1

 

www.dinoivelja.com

 

Dino Ivelja

je student na konzervatoriju glazbe Giuseppe Tartini u Trstu, smjer jazz – bas gitara u klasi Giovanni Maier. Pohađao je satove kod poznatih hrvatskih basista: Damjan Grbac, Olja Dešić, Henry Radanović. Pohađao je seminar u Rijeci gdje je glavni predavač bio Juan Garcia- Herreros, te je kao dobitnik stipendije sudjelovao na jazz seminaru u organizaciji Global Music Foundation i JAZZart gdje mu je profesor bio Jeremy Brown.

U dosadašnjem radu imao je prilike nastupati s mnogim bendovima, pratećim bendovima kao i u projektima HGU-a s mnogim hrvatskim glazbenicima Trenutno je stalni član bendova “Kraj programa” i “4 Shades. Osim što svira bas gitaru i kontrabas, Dino piše glazbu i aranžmane za druge glazbenike. Također radi i na vlastitom materijalu.

2016. godine svirao je na turneji po SAD-u i Kanadi gdje je kao član pratećeg benda nastupao uz Zoricu Kondžu, Nenu Belana, Tedija Spalata, Maju Blagdan i Ivu Amulića.
Svira u projektu “Cabaret a la Carte” s Lelom Kaplowitz i Karolinom Šušom, te je svirao u mjuziklima „Sušak, Sušak“, “Ajmo ti ja i ti” i hrvatskim inačicama mjuzikala „Chicago“, „Kako je Grinch ukrao Božić“,i „Briljantin“ u suradnji s klubom sinkroniziranih plivačica.