Branimir Gazdik

 

brane

 

riječki glazbenik, stalni je član Elvis Stanić Group.

Uz njega, često nastupa i s drugim jazz glazbenicima (Darko Jurković Charlie, Henry Radanović, Denis Razumović i drugi). Dugogodišnja suradnja s vrhunskim hrvatskim jazz glazbenicima dovela je do želje i potrebe za vlastitim izričajem. Kao rezultat toga, nastao je album Friendly na kojem je Branimir Gazdik okupio ekipu vrsnih glazbenika i prijatelja kao što su Maasej Kovačević, Elvis Stanić, Henry Radanović, Ivo Popeskić, Goran Rukavina, Vladimir Samardžić, Joe Kaplowitz, Branko Sterpin, Saša Nestorović i Denis Razumović uz pomoć kojih je nastala originalna fusion glazba koja spaja elemente latino glazbe, funka, jazza i popa.

Album Friendly u izdanju Croatia Recordsa, nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma.

Branimir Gazdik prema glasovima svojih kolega glazbenika, na 13. dodjeli Nagrade Status održanoj u zagrebačkom klubu Boogaloo 6. travnja 2009.,  proglašen je najboljim instrumentalistom u protekloj godini. Nakon što je za 2007. to priznanje dobio gitarist Elvis Penava, Gazdik je tako postao drugi glazbenik kojega su njegovi kolege dobitnici svih kategorija između sebe izabrali za najboljeg instrumentalista.