Diskografija.

Share This

Diskografija.

Maraton djeluje kao izdavač od 2000. godine.

Od tada do danas djeluje kao samostalni label ili sublabel Aquarius Recordsa, Croatia Recordsa, IDM-a s kojima surađuje i u distribuciji.
Kao izdavačka etiketa više puta je nominiran ili je sudjelovao u osvajanju nagrade PORIN.

Etiketa ima svoj umjetnički profil usmjeren prema kvalitetnoj jazz, duhovnoj, world music ili dječjoj glazbi.

CD
"Vinodolska zbirka 2" - Vocal Studio Maraton
 
Kategorija:
Digitalna izdanja
KUPI CD

 

Današnji mladi naraštaj zasigurno ne zna na koji način su se družili njihovi none i nonići, bake i djedovi. Gdje li su se sastajali, o čemu su pričali, koje pjesme su pjevali, kako su živjeli?
Poznato je da su se od davnina u cijeloj Hrvatskoj održavala prela (sijela), a još se i danas u nekim krajevima zadržavao taj običaj. Tu bi udate žene i
djevojke obavljale razne radove (prele, vezle, komušale kukuruz, čihale perje, i dr.) Kazivale su se priče, dosjetke i zagonetke, pjevalo se i
sviralo, a bila je to prilika i da se momci sastanu s djevojkama. Prela su bila jedini oblik zabave ljudima, koji su pretežno radili na zemlji i živjeli od poljoprivrede. Događala su se ponekad spontano i slučajno, ponekad namjerno. U početku u manjim selima i skupinama nije bilo glazbala pa su žene pjesmi davale ritam udarajući nogama o pod. Da bi ritam bio što bolji i zvučniji, upotrebljavale su svoj glas i zvuke TRAJNA NINA NENA te je tako nastalo TRAJNANIKANJE.
Ivica Kaliman, etnomuzikolog iz Bribira, (1926-2014). godine prihvatio se zadatka spašavanja od zaborava mnogih kulturnih vrednota svoga kraja. Dugi niz godina Kaliman istražuje povijest tamburaške glazbe Bribira i okolice. Uložio je ogroman trud, obilazeći najstarije bribirske tamburaše, kako bi o povijesti te glazbe te o narodnim običajima Bribira čim više saznao. Kao rezultat dugogodišnjeg truda i marljivog rada objavio je nekoliko zbirki u kojima je trajno zabilježio i zapisao mnoge izvorne pjesme i narodne običaje te opisao razvoj tamburaške glazbe u Bribiru i okolici. Te zbirke služe kao osnova svim budućim folkloristima i muzikolozima.
Vinodolska zbirka 2 kolekcija je koja je sakupila pjesme koje su se davno orile Bribirom i bribirskim selima na prelima i tancima. Neke od njih obojane su modernim aranžmanima, kako bi se zvukovno približile modernoj svakidašnjici. Sve je manje starih ljudi koji pamte kako se u stara vremena mladež zabavljala i kakvi su bili narodni običaji.


Maestro Ivica Kaliman kaže: "Sve izvorne i zavičajne pjesme su nastale iz mog 60-godišnjeg zapisivanja. Dio ovih pjesama naučio sam svirati na tamburici i harmonici slušajući kako ih izvode narodni pjevači i svirači. Ove i druge pjesme zabilježio sam na magnetoskopsku vrpcu ili sam odmah zapisivao slušajući izvođače. Oba zapisa koristio sam kasnije za muzikološku transkripciju i notni zapis. Stare pjesme u novom ruhu osvježavaju neke od najstarijih napjeva, koji bi se trebali pjevati kako se ne bi zaboravila bogata tradicija našega kraja."
Na albumu su sudjelovali:
Vocal Studio Maraton: Nataša Tonković, Sandra Polić Živković, Sara Puhalo, Radovan Šofranac, Martin Marić i Olja Dešić
BRIBIRSKI TAMBURAŠI (Dario Vlastelić, Davor Tus, Rene Ševerdija, Josip Ligatić, Milan Mrvoš te JOSO BUTORAC.
Tonski majstor: Stefan Šegulja.
Miks i mastering: Studio Maraton
Glazbeni producent: Olja Dešić
Urednik izdanja/izvršni producent: Sandra Polić Živković
Objava: Glazbena etiketa Maraton, 2013.
Molimo unesite kod:
  

autor: Brysen
Prijemny Den,Cital som Vas clanok a myslim ze je v pohode az na jednu jedinu myslienku. Som majitelom myslim ze celkom prijemnej kaviarne ladenej do tradicneho talianskeho stylu. Myslim ze mozem verejne vyhlasit ze mam kvalitnu kavu, mletu na kvalitnych mlyncekoch, prejdenu cez kvalitny Kavovar, vhodna davka kavy, /vazime niekolko krat za den/ vhodna rychlost pretecenia kavy jednoducho si ju ludia pochvaluju a cena je 1,00 Euro. Aj ked mam otvorene sice len mesiac no privital by som viac navstevnikov ak viete po:#;te&a8230d..VArF [1.9.18_1163]please wait...VA:F [1.9.18_1163](from 0 votes)