Nicoletta Olivieri pridružuje se mentorskom timu Studija Maraton! kol.22

Tags

Related Posts

Share This

Nicoletta Olivieri pridružuje se mentorskom timu Studija Maraton!

 

Nicoletta Olivieri

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 2018. godine mentorskom timu Studija Maraton priključuje se i Nicoletta Olivieri, pijanistica i vokalna mentorica koja je surađivala s mnogim poznatim osobama, od kojih je najpoznatiji Luciano Pavarotti.

Nicoletta i Luciano

Nicoletta Olivieri diplomirala je na Konzervatoriju „G. B Martini” u Bolonji, specijalizirala je talijanski, lirski repertoar, a podučava interpretaciju, stil, dikciju i tradiciju pjevanja. Surađivala je s najvažnijim dirigentima i zborovođama, slavnim svjetskim opernim pjevačima i zborovima, primjerice s Riccardom Mutijem, Claudiom Abbadom, Fulviom Angiusom, Claudiom Bonijem, Lorin Maazelom, Robertom Abbadom, Mauriziom Arenom, Gustavom Kuhnom, Danielom Orenom, Mstislavom Rostropovičem te s Lucianom Pavarottijem, Monserrat Caballe, Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Joseom Curom, Leom Nuccijem, Carlom Colombarom, Ruggierom Raimondijem, Katiom Ricciarelli, Cecilijom Bartoli, Giorgiom Surianom i drugima. Radila je u poznatim kazalištima kao što su Teatro „La Fenice” u Veneciji, „La Scala” u Milanu, „Teatro Comunale” u Bolonji, Arena u Veroni, „G. Verdi” u Trstu, Nacionalna opera i balet u Izmiru itd. Predavala je na konzervatorijima „A Franci”, „Francesco Cilea”, „G. Frescobaldi”, na Opernoj akademiji u Veroni, bila je casting menadžerica u opernim kućama u Trstu, Bolonji i Međunarodnoj glazbenoj agenciji u Modeni.

Stalni je suradnik HNK I.pl. Zajca u Rijeci.
U Studiju Maraton Nicoletta ima svoju klasu u sklopu programa VOKALIST, te vodi povremene radionice za sve zainteresirane polaznike solo pjevanja, ali i modernih pjevačkih stilova.

Više o Nicoletti pročitajte na njenim stranicama: http://www.nicolettaolivieri.com