Tags

Related Posts

Share This

Sušak, Sušak – na Kastvu – rasprodano!

Sušak, Sušak prvi je mjuzikl pisan na čakavštini na specifičnom sušačkom dijalektu. On opisuje duhovitu i raspjevanu povijest Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja. U centru zbivanja je oštarija Barba Pave smještena u blizini starog sušačkog kolodvora. Kako je protekla premijera u Kastvu provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

cakavski-mjuzikl-susak-susak-2017-5

Kastav – Pred prepunom Crekvinom prošle je nedjelje kastavskoj publici premijerno izveden čakavski mjuzikl ‘Sušak, Sušak’.

Riječ je o duhovitoj i raspjevanoj povijesti Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja što nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju “smještenu do starog sušačkog kolodvora” prodefilirat će galerija likova čije priče povezuje glavni lik, barba Pave kojeg igra Mario Lipovšek Battifiaca.

cakavski-mjuzikl-susak-susak-2017-1

‘Bili su odlični. Zabavni i vrhunski pjevači i glumci’ bili su najčešći komentari koji su se mogli čut po završetku predstave.

Ovaj duhoviti mjuzikl nastao je u produkciji Studija Maraton, a kako je protekla premijera u Kastvu provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

cakavski-mjuzikl-susak-susak-2017-2

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak