Tags

Related Posts

Share This

Happy Birthday, Sgt. Pepper ⎪Lisinski 28.05.2017.

Hrvatska slavi veliki jubilej Beatlesa – koncertni spektakl “Sretan rođendan, naredniče Pepper!”

Design: Iva Kosović, Studio Maraton

 

“Sretan rođendan, naredniče Pepper!”, naziv je koncertnog spektakla Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, u Zagrebu, 28. svibnja 2017. kojim će Hrvatska obilježiti 50. obljetnicu izlaska najvažnijeg albuma svih vremena, “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” legendarnih Beatlesa.

 

Beatles Revival Orchestra je posebno oformljen za ovu priliku, a čini ga jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki Beatles Revival Band, te orkestar kojim će ravnati orkestrator i glazbeni producent Olja Dešić, uz posebno gostovanje Akademskog zbora “Ivan Goran Kovačić”. Koncert će biti podijeljen u dva dijela: izvedba kompletnog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” te najvećih uspješnica iz cjelokupne karijere “čupavaca iz Liverpoola”. Izvedbama Beatlesa pridružit će se i poznati hrvatski glazbenici, ujedno i veliki fanovi Beatlesa čija će imena biti objavljena uskoro.

 

Album “Sgt. Pepper’s…” smatra se prijelomnim albumom popularne glazbe koji je utjecao na generacije glazbenika i publike od šezdesetih godina naovamo. Ugledni glazbeni časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim albumom svih vremena, a do danas je prodan u više od 35 milijuna primjeraka. Zahvaljujući suradnji Beatlesa s glazbenim producentom Georgeom Martinom, ovaj album smatra se remek-djelom rock glazbe, a njegova izvedba uživo u Lisinskom bit će pravi izazov za više od 100 glazbenika na pozornici Lisinskog.

 

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, također veliki fan Beatlesa, izjavio je ovim povodom: “Beatlesi su istinski britanski brend prepoznat svugdje u svijetu. Njihova glazba inspiracija je mnogim generacijama, a poruke ljubavi i zajedništva jednako su važne danas, kao i prije 50 godina. Drago mi je što će se obljetnica albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” obilježiti i u Hrvatskoj!”.

 Ova glazbena poslastica zajednički je produkcijski poduhvat Studija Maraton, BABA production i Hamar Media.

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog ili online putem www.ulaznice.hr, a više informacija pratite na službenoj Facebook stranici.

Posjeti Facebook event – nabavi ulaznice.

Kako je bilo u Lisinskom pogledajte i pročitajte u nastavku:

 

Press:

Večernji list

Zagrebacki.hr

 

Beatles_Revival_Orchestra_web