Tags

Related Posts

Share This

L.I.P.E. – Oj to ni vječer – predivan spot!

Predivan spot L.I.P.A. za rusku narodnu pjesmu “Oj to ni vječer” u modernom aranžmanu i produkcije koju potpisuju Olja Dešić i Dražen Kurilovčan.

“Već na prvo slušanje Lipe su me odmah odvele na mitsko putovanje ruskom stepom, snoviđenim predskazanjima o slobodi. Priči o ratnicima, koji sanjaju o vjetru, ali i o snu koji donosi predskazanje o konačnom kraju… ili oslobođenju.
Svojom ženskom nesputanom energijom Lipe su ovoj pjesmi dale novu dimenziju, koju sam samo trebao slijediti, a gdje bolje nego u skrivenim i pomalo zaboravljenim kutevima mitske Hrvatske. Te ponovo otkriti šioka polja Posavine, Pokuplja i zaboravljene gajeve Odre, njena krda slobodnih konja.”
Zdenko Bašić, autor i redatelj spota.
 arteast
Odavno sam postao svjestan da imam slavensku dušu pa baš u ruskoj tradicionanoj glazbi pronalazim svu toplinu melodije i harmonije. Tu toplinu su i prije ikakvih mojih instrumentalnih zahvata, već unijele L.I.P.E.
Studio Maraton u ovoj pjesmi prenijeli smo zvukom nakratko u neka ruska ruralna područja.
Zoran Majstorović na slavenskim trzalačkim instrumentima bisernici, balalajki, raznim udaraljkama; Tonči Trinajstić na melankoličnom klarinetu ili sopran saksofonu.
Na kraju,  Zdenkov spot nadilazi sva moja nagađanja i ostavio me je bez daha.”
Olja Dešić, aranžer i glazbeni producent.
“L.i.P.E. nisu običan ansambl, one su glazbeni kozmopoliti; kada je dobra glazba u pitanju osjećamo se kao kod kuće, o kojoj god pjesmi da je riječ. Kada odabiremo pjesme onda odmah mislimo i na glazbenike i umjetnike koji će moći i znati tu glazbu zajedno s nama “donijeti” publici onako kako je mi osjećamo. Tu je uvijek uz nas naš umjetnički voditelj Dražen Kurilovčan i naš prijatelj, multitalentirani umjetnik, naš dragi, dragi Zdenko Bašić koji glazbu čini vidljivom putem svojih spotova, kostima i  rekvizita. A kad nam se posrećilo da nađemo glazbenog producenta čije umjetničko srce kuca kao i naše sve se poklopilo, Olja Dešić je unio svoju dušu i ovim pjesmama koje su daleko od komercijalne glazbe dao dašak mistike i bezvremenske ljepote.”
Margareta Horžić, voditeljica projekta L.I.P.E.